Hírek

Schöpflin György a BBC Világszolgálat vitaműsorában

Schöpflin György a BBC Világszolgálat vitaműsorában

2005. 12. 09.

 

A vitában részt vett Christine Lagarde, Franciaország külkereskedelmi miniszter, Roger Liddle, Nagy-Britannia miniszterelnökének, Tony Blairnek korábbi tanácsadója, jelenleg az EU kereskedelmi biztosának, Peter Mandelsohn kabinetjének tagja, Karsten Voight, a német Külügyminisztérium német-amerikai együttmûködéséért felelõs koordinátora és Jens Peter Bonde európai parlamenti képviselõ, aki a Függetlenség/Demokrácia frakciócsoport európai parlamenti vezetõje. A vitában az Unió aktuális helyzetét elemezték a vitapartnerek nagylétszámú hallgatóság elõtt.

 

A vita számos, az EU számára jelenleg kihívást jelentõ kulcskérdést érintett. A vitapartnerek az EU alkotmánytervezetérõl, a francia és holland “nem”-ek okairól, a bõvítésrõl, az EU hosszútávú költségvetésének aktuális kérdéseirõl, gazdasági reformról és a Közös Agrár Politikáról beszélgettek.

 

A beszélgetés szerkesztett változatát a BBC Világszolgálat rádió december 9-én magyar idõ szerint 17:05 és december 11-én 14:05 és 19.05 órai kezdettel sugározza a következõ honlapon is: http://www.bbc.co.uk/worldservice/.