Hírek

Nagy viták lehetnek az unióban

Nagy viták lehetnek az unióban

2012. 09. 03.

 

Nagy vitára számít az ősszel az uniós intézményekben Schöplin György. A fideszes európai parlamenti képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: azzal, hogy komoly változások történnek majd az unión belül, vita lesz arról, hogyan lehet az új hatalmakat ellenőrizni, hogyan működjön a kormányzatiság.

A gazdasági helyzet szorosabb együttműködést igényel, de a politikai helyzet azt mondja, erre nincs meg a támogatás – tette hozzá.

Bár a németek egy jelentős részének elege van a segítségre szoruló tagállamokból, az unió legerősebb gazdasága is megsínylené, ha Görögország kilépne az eurózónából – mondta Schöplin György. Az EP-képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy mivel Németország sokkal jobban teljesít szinte minden más tagállamnál, az országban egyre többen vetnek fel kritikusan értékelve populista gondolatokat.

Schöpflin György szerint Németország maga köré szervezheti az átlagosnál jobban fejlődő tagállamokat. Fontos lenne közel maradni Németországhoz, és helyet kapjon az esetlegesen a németek által létrehozandó mag-Európában – tette hozzá.

Forrás: InfoRádió

A beszélgetésről készült videó első része itt tekinthető meg.

A második rész itt tekinthető meg.