Cikkek

Audi et alteram partem

Audi et alteram partem

2012. 01. 23.

Különös élmény magyarnak lenni ezekben a napokban. Hallgatom az itt ülő baloldal nyilatkozatait, olvasom a nyugati sajtó cikkeit, nézem a Magyarországról és a magyarokról szóló TV riportokat, mégis, teljesen képtelen vagyok felismerni magam ezekben. A tükör, amit elénk tartanak, torzít, egy olyan elképzelt Magyarországot mutat, amely a nyugati baloldal rémképszerű fantáziájának szülöttje.

 

Pontosan ugyanez a baloldal hivatkozik többször is európai értékekre. Azonban a hivatkozott értékek közül hiányolom a méltányosságot, a másik oldal véleményének meghallgatási képességét, ahogy a latin szólás is mondja: audi et alteram partem. Hiszen túl sok bizonyítékot nem találni az önmérsékletre, vagy a Magyarország ellen vezetett hadjárat valódi okára: ez a támadás leginkább szélsőséges túlzásokból, torzításokból áll.

 

De ez a kampány, ez a Magyarország elleni támadás nem szándékolt következményekkel is bír. A magyarországi vélemények, mint a sajátom is, nem ismernek magukra ebben a torz tükörben, és haragszanak arra a képre, amit benne viszontlátnak. És ez a harag a baloldalra, nem pedig a kormányzatra irányul. Azokra, akik rágalmazzák Magyarországot, Magyarország európai elkötelezettségét, illetve azon valódi európai értékeket, melyekre hivatkozva a baloldal cselekszik.